Historia

Maakunnassamme ja paljon laajemmaltikin jo eräänlaiseksi käsitteeksi  muodostunut BLUE NOTES – orkesteri  tulee vuonna 2017 toimineeksi yhtäjaksoisesti peräti 35 vuotta.

Tänä päivänä orkesteri tunnetaan varmasti laajalti koko maassa konserteistaan ja erityisesti joulukonserteistaan, jotka vuosittain vetävät konserttisalit täyteen kerta toisensa jälkeen.

Vuosien varrella on orkesteri viihdyttänyt ja koskettanut kuulijoitaan mitä erilaisimmissa tilaisuuksissa. Varsinkin alkuvuosina orkesteri keskittyi erityisesti tanssitilaisuuksiin ja niitä kertyikin usein lähemmäs sata tilaisuutta vuotta kohden. Tanssisoitto on pysynyt mukana koko toiminnan ajan ja onkin viime aikoina saanut uutta tulta purjeisiin OIKEAT TANSSIT OIKEAAN AIKAAN –teemalla.

Blue notesin musiikillinen linja on vuosien varrella määrittynyt  hyvinkin selkeäksi. Se on MUSIIKKI! Orkesteria voidaan yhtähyvin kuulla niin kirkossa, konserttisalissa, kuin vaikkapa ravintolassa tai tanssilavalla.  Ainoa lähtökohta on ollut, ja tulee olemaan, tehdä musiikkia taidolla ja tasokkaasti, suurella rakkaudella niin musiikkiin kuin myös yleisöämme kohtaan.

Blue Notes – orkesterin perustivat  monen yhteensattuman tuloksena Markku Könttä ja  Juhani Myller vuonna 1982. Heti alusta saakka mukaan tuli polvijärveläinen hanuristi  Jouni Martikainen. Nämä kaikki kolme herrasmiestä ovat edelleenkin orkesterin kantavia voimia. Jonkin aikaa perustamisen jälkeen kokoonpanoon liittyi saksofonisti Timo Karttunen ja pian myös kitaristi Antti Teittinen.

Muutama vuosi heidän jälkeensä toiseksi kosketinsoittajaksi kokoonpanoon saatiin Tiina Pelkonen (nykyisin Tiina Könttä). Nykyisessä kokoonpanossa soittavat edellämainittujen lisäksi myös Juha Himanka (kitara), Ville-Pekka Tikkanen (rummut) ja Jouni Hirvonen (percussiosoittimet).

Orkesterin kokoonpano määräytyy tilaisuuksien mukaan. Konserteissa BLUE NOTES soittaa ns. juhlakokoonpanossaan, jossa mukana orkesterin omat vakiosoittajat Helena Manninen (huilu), sekä jousisoittajat Olli Hirvikangas, Jarmo Kähkönen, Satu Piipponen ja Piritta Gröhn. Vuosien mittaan orkesterissamme on soittanut reilusti yli viisikymmentä soittajaa. Taitaapa olla Juhani Myller, joka on ollut mukana jokaisella keikalla ja niitähän on ollut.  Varovaisten merkintöjemme mukaan lähes 4000 keikkaa, käsitteen mitä moninaisimmissa tarkoituksissa.

Oma lukunsa ovat varmasti orkesterin laulusolistit. Merja Lappalainen oli ensimmäinen, joka toimi varsinaisesti solistin tehtävässä.  Pitkäaikaisimpia solisteja ovat olleet Minna Kontkanen ja Tuula Piiroinen (nyk. TORN) sekä Anne Härkönen. Tuula lauloi  35v juhlakonsertissamme pitkästä aikaa jälleen solistinamme. Orkesterin riveistä on kasvanut useita laulajia, jotka ovat saaneet itselleen laulamisesta ammatin. Heitä on esimerkiksi tangokuninkaalliset Niina Päivänurmi, Saija Tuupanen, Jenna Bågeberg sekä Erkki Räsänen.  Tämän päivän eriomaisista solisteista mainittakoon Salla Rautiainen, Jonna Pirinen, Ara Hayrabedian, Jukka Hakkarainen, Martta Könttä, Jenni Myller sekä tietysti Kai Heikki.

Orkesteri on tehnyt vahvasti yhteistyötä lukuisten maamme eturivin  laulajien kanssa. Johanna Rusanen – Kartano, Laura Pyrrö, Anna Hanski, Arja Koriseva, Saija Varjus, Anne Mattila, Hanna Pakarinen, Milana Misic, Marion Rung, Susanna Heikki, Kai Hyttinen, Viktor Kallborek, Jussi Raittinen, Jukka Kuoppamäki, Danny jne….
Lukemattomia ovat ne henkilöt , joiden kanssa olemme saaneet musisoida  sadoille tuhansille kuulijoille! Työ tai harrastus, toisin sanoen elämäntapa ja intohimo, jatkuu ja tulee päivä päivältä yhä tärkeämmäksi.  Olemme yhdessä kokeneet valtavasti ja samalla kasvaneet yhdeksi musiikkiperheeksi! Mukana toiminnassa on jo seuraavakin sukupolvi, kuten juhlakonserteissamme saamme todeta ja ihailla. Tästä on hienoa jatkaa eteenpäin!