Blue Notes

Maakunnassamme ja paljon laajemmaltikin jo eräänlaiseksi käsitteeksi  muodostunut BLUE NOTES – orkesteri   tulee tänä vuonna toimineeksi  yhtäjaksoisesti peräti  35  vuotta.
Tänä päivänä orkesteri tunnetaan varmasti laajalti koko maassa konserteistaan ja erityisesti joulukonserteistaan, jotka vuosittain vetävät konserttisalit täyteen kerta toisensa jälkeen.
Vuosien varrella on orkesteri viihdyttänyt ja koskettanut kuulijoitaan mitä erilaisimmissa tilaisuuksissa . Varsinkin alkuvuosina orkesteri keskittyi erityisesti tanssitilaisuuksiin ja niitä kertyikin usein lähemmäs sata tilaisuutta vuotta kohden. Tanssisoitto on pysynyt mukana koko toiminnan ajan ja onkin viime aikoina saanut uutta tulta purjeisiin  OIKEAT TANSSIT OIKEAAN AIKAAN – teemalla.
Blue notesin musiikillinen linja on vuosien varrella määrittynyt  hyvinkin selkeäksi . Se on MUSIIKKI  !  Orkesteria voidaan yhtähyvin kuulla niin kirkossa , konserttisalissa  kuin vaikkapa ravintolassa tai tanssilavalla.  Ainoa lähtökohta on ollut ja tulee olemaan tehdä musiikkia taidolla ja tasokkaasti  , suurella rakkaudella niin musiikkiin kuin myös yleisöömme.
Blue Notes – orkesterin perustivat  monen yhteensattuman tuloksena Markku Könttä ja  Juhani Myller vuonna 1982  !  Heti alusta saakka mukaan tuli polvijärveläinen hanuristi  Jouni Martikainen. Nämä kaikki kolme herrasmiestä ovat edelleenkin orkesterin kantavia voimia. Jonkin aikaa perustamisen jälkeen kokoonpanoon liittyi saksofonisti Timo Karttunen ja pian myös kitaristi Antti Teittinen.
Muutama vuosi heidän jälkeensä toiseksi kosketinsoittajaksi kokoonpanoon saatiin Tiina Pelkonen ( nykyisin Tiina Könttä ). Nykyisessä kokoonpanossa soittavat edellämainittujen lisäksi myös Juha Himanka (kitara ) , Timo Heikura ( rummut ) ja Jouni Hirvonen (percussiosoittimet). 
Orkesterin kokoonpano määräytyy tilaisuuksien mukaan . Konserteissa BLUE NOTES soittaa ns. juhlakokoonpanossaan , jossa mukana orkesterin omat vakiosoittajat Helena Manninen ( huilu ) sekä jousisoittajat Olli Hirvikangas , Jarmo Kähkönen , Satu Piipponen ja Piritta Gröhn. Vuosien mittaan orkesterissamme on soittanut reilusti yli viisikymmentä soittajaa . Taitaapa olla Juhani Myller  ,joka on ollut mukana jokaisella keikalla ja niitähän on . Varovaisten merkintöjemme mukaan lähes 4000 keikkaa , käsitteen mitä moninaisimmissa tarkoituksissa.
Oma lukunsa ovat varmasti orkesteri laulusolistit. Merja Lappalainen oli ensimmäinen , joka tuli varsinaisesti solistin tehtävään.  Pitkäaikaisimpia solisteja ovat varmaankin olleet Minna Kontkanen ja Tuula Piiroinen (nyk. TORN ) sekä Anne Härkönen . Tuula laulaa muuten juhlakonsertissamme pitkästä aikaa jälleen solistinamme. Orkesterin riveistä on kasvanut useita laulajia , jotka ovat saaneet itselleen laulamisesta ammatin. Heitä ovat  vaikkapa tangokuninkaalliset Niina Päivänurmi, Saija Tuupanen , Jenna Bågeberg sekä Erkki Räsänen.  Tämän päivän eriomaisista solisteista mainittakoon Salla Rautiainen, Jonna Pirinen , Ara Hayrabedian , jukka Hakkarainen , Martta Könttä , Jenni Myller sekä tietysti Kai Heikki .
Orkesteri on tehnyt vahvasti yhteistyötä lukuisten maamme eturivin  laulajien kanssa. Johanna Rusanen – Kartano , Laura Pyrrö , Anna Hanski , Arja Koriseva , Saija Varjus , Anne Mattila, Hanna Pakarinen, Milana Misic, Marion Rung, Susanna Heikki ,Kai Hyttinen , Viktor Kallborek , Jussi Raittinen , Jukka Kuoppamäki , Danny jne….
Lukemattomia ovat ne henkilöt , joiden kanssa olemme saaneet musisoida  sadoille tuhansille kuulijoille ja työ tai harrastus , paremminsanoen elämäntapa ja intohimo jatkuu ja tulee jos voi olla päivä päivältä yhä tärkeämmäksi.  Olemme yhdessä kokeneet valtavasti ja samalla kasvaneet yhdeksi musiikkiperheeksi ! Mukana toiminnassa on jo seuraavakin sukupolvi kuten juhlakonsertissamme saamme todeta ja ihailla. Tästä on hienoa jatkaa eteenpäin ! 
Juhlistamme toimintaamme 35 – vuoden ajalta konsertoimalla syyskuun 17 . päivänä , sunnuntaina Joensuun  Carelia – salissa . Konsertin ja suuren juhlaorkesterimme solisteina  laulavat omat tähtemme ja omiksi luettavat Saija Tuupanen ja musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny.
Olette kaikki tervetulleita ! Uskon ja tiedän , että tilaisuus ja musiikki koskettaa silloin meitä kaikkia .
Tervetuloa !
Bluenotes35_ilmo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

HUOMIO HUOMIO!!

OLETKO KIINNOSTUNUT LAULAMAAN ISKELMÄ-JA TANSSIMUSIIKKIA? OTA YHTEYTTÄ!

Markku Könttä/ Blue Notes-orkesteri 0400-577780

Desktop1

 

LAULAJA RAKKAUDESTA JA RAKKAUDESTA LAULUUN

Järjestämme 5.5.2016 klo 17:00 Carelia-salissa konsertin: Lauluja rakkaudesta ja rakkaudesta lauluun. Blue Notes-orkesterin solistina konsertissa nähdään mm. tangokuningatar Susanna Heikki.

Liput ovat tulleet myyntiin Carelicumiin Joensuuhun 29.2.2016, joten hae pikaisesti omasi ennenkun ne myydään loppuun. Ryhmälippuja voit kysellä numerosta 045-8941944. Lipun hinta aikuiset 30e, lapset 10e.

Sydämellisesti tervetuloa!

 

BLUE NOTES

Vuonna 2012 30 vuotta täyttänyt Blue Notes–orkesteri on muodostunut käsitteeksi Pohjois-Karjalassa ja laajemmaltikin Suomessa kuin myös Ruotsin puolella. Orkesterilla on takanaan yli 3000 keikkaa yksityistilaisuuksista tanssiaisiin ja erityylisiin konsertteihin. Parhaiten Blue Notes–orkesteri tunnettaneen jokavuotisesta Joulumieltä jokaiselle–konserttikiertueestaan.

music-notes-1

Matkan varrella orkesteri on säestänyt lukuisia suomalaisen viihdemusiikin kärkinimiä. Kymmeniä ovat myös ne äänitteet, joiden säestykset ovat Blue Notes–orkesterin käsialaa. Orkesterin joulumusiikkia voi kuulla vuonna 2003, 2006 ja 2009 julkaistuilta Joulumieltä jokaiselle (vol.1, vol.2 ja vol.3), sekä vuonna 2014 ilmestyneeltä Joulumieltä jokaiselle (vol.4)

Blue Notes-orkesterin lähtökohtana on musiikin tuottaminen suurella sydämellä, taitavin muusikoin, tyylikkäästi esittäen ja esiintyen sekä käyttäen parhaita mahdollisia instrumentteja ja teknisiä välineitä. Orkesterin kokoonpanoa voidaan muokata tilaisuuksien ja esitettävän musiikin mukaan. Erilaisissa konserttikokoonpanoissa on myös käytetty useita jousisoittajia, huilisteja sekä kulloiseenkin tilaisuuteen sopia muita instrumentteja.

Blue Notes -orkesterin ohjelmisto pitää sisällään satoja sävelmiä populääri-, viihde- ja joulumusiikkia laidasta laitaan. Esitettävien kappaleiden joukossa on myös muutamia ”helmiä”, jotka ovat Markku Köntän omaa käsialaa. Orkesteri esiintyy vuosittain 70-100 kertaa.

TYYLIKKÄÄSTI, TAITAVASTI JA TYYLINMUKAISESTI SINULLE KUULIJAMME! SITÄ ON BLUE NOTES!viiva